27 Ιαν 2020

ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Καθώς περνάει η χρονιά, τα πρωτάκια μας έρχονται σε επαφή με όλο και περισσότερα ερεθίσματα, που αποτελούν προκλήσεις για αυτά. Πρόκληση για εξέλιξη, βελτίωση, νέες γνώσεις. Μια από αυτές τις προκλήσεις αποτελούν και τα βιβλία, που τα παιδιά πλέον μπορούν να διαβάσουν αλλά και να ταυτιστούν με τις περιπέτειες των ηρώων που "ξεπηδούν" μέσα από αυτά, να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν και πάνω απ' όλα να ψυχαγωγηθούν. Πόσο μάλλον όταν ένα βιβλίο περιγράφει καταστάσεις που βιώνουν και οι ίδιοι οι μαθητές.

Το βιβλίο "Πώς έγινα αστέρι στην ανάγνωση", λοιπόν, της Lisa Papp, που διαβάσαμε στην τάξη, χάρισε στα παιδιά αυτήν την ταύτιση με τη βασική ηρωίδα, τη Μαντλίν, αφού και εκείνη προσπαθεί να γίνει αστέρι στην ανάγνωση με έναν διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο. Διαβάζοντας παραμύθια στη Μόλι, ένα σκυλάκι που δεν την κρίνει αλλά ακούει με υπομονή όλες τις ιστορίες της Μαντλίν ακουμπώντας τη μουσούδα του στα πόδια της.

Μια τρυφερή ιστορία που προσφέρει ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Με επιμονή και υπομονή και έχοντας όσους αγαπάμε δίπλα μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες